Produse cosmetice de intalta calitate

Vezi ce se intampla daca mananci slanina cu ceapa!

Este MEDICAMENTUL traditional al romanilor! Afla ce boli vindeca.

- Slanina in­tareste siste­mul imunitar. Aceasta calitate se datoreaza acidului ara­hi­donic, care favorizează scaderea coleste­ro­lului, imbu­natateste functiile de protectie ale organis­mului si, de ase­menea, este necesar pentru producerea compusilor chimici responsabili pentru raspunsurile imu­ne si reac­tiile inflamatorii.

- Cantităti mici de grasime sunt de folos pentru inima si vasele de sange, reglementeaza contractiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muachiului car­diac, si sprijina tonusul vascular.

- Fumatorii au, de asemenea, un beneficiu daca mananca putina slanina, datorita faptului ca ea contine sele­niu. Acest microelement intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism. Astfel, pagubele produse de tigari se reduc partial.

- Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pan­­samentului gastric, care previne absorbtia rapida de al­cool din stomac. Alcoolul trece mai departe in intestin, unde, totusi, va fi absorbit, dar treptat.

Grasimea de porc este utilizata pe scara larga in medicina populara:

- Remediu pentru dureri de articulatii. Inainte de culcare, se freaca bine articulatiile bolnave cu untura topita sau cu slanina veche, tocata prin masina de carne, la care se adaugă o lingura de miere de al­bine. Deasupra se aplica celo­fan sau hartie de pergament, se inve­leşste cu un fular sau un batic de lana si se lasă sa actioneze peste noap­te.

- Tulburarea mobilitatii arti­culare dupa traumatisme. Zona afectata se freacă cu 100 g grasime de porc, amestecata cu o lingura de sare, apoi se bandajeaza cu un strat gros de lana.



- Eczema. Se topeste slanina nesarata si se raceste la 35 de grade. Se amestecă bine 2 linguri de grasime topita cu albusuri de la 2 oua crude, 100 g pasta din fructe de solanum (zarna, lasnicior), 3 linguri suc de ros­topasca. Alifia se lasă la macerat 2-3 zile, la rece, apoi se ung locurile bolnave, de 2 ori pe zi.

- Pinten osos (ciocuri). Preparati un unguent din 100 g slanina nesarata de porc, tocata marunt, un ou crud si 100 ml otet concentrat (esenta). Borcanul cu amestecul se ţtne intr-un loc intunecos, pana la dizolvarea completa a slaninei, amestecand periodic. Inainte de procedura, calcaiul se tine in apa fierbinte, apoi se aplica pe zona dureroasa un tampon de vata imbibat in unguent. Com­presa se aplica pe timp de noapte, dimineata se spala talpa cu apa calda. Durata tratamentului este de 5-7 zile.

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu