Produse cosmetice de intalta calitate

Iaurtul cat de bun este?

Iaurtul. Cat de bun este pentru digestie si imunitate.

La fel ca laptele din care este facut, iaurtul este o sursa valoroasa de minerale, calciu, contine grasimi pe baza de acizi grasi cu lant scurt, glucide specifice (lactoza) si unele vitamine. Iaurtul joaca un rol important in dezvoltarea si mentinerea tesuturilor (musculatura, organe vitale), deoarece este o sursa de proteine cu valoare nutritiva foarte inalta, care asigura organismului toti cei 9 aminoacizi esentiali. Este astfel un aliment valoros, atat prin nutrientii esentiali pe care ii contine, cat si prin proportia in care acestia se gasesc in iaurt.

In organismul uman sunt mai multe bacterii decat celule. Numai in sistemul imunitar digestiv traiesc peste 5000 de specii de bacterii. Nu te speria! Majoritatea microorganismelor care traiesc la nivel intestinal – mai mult de un kilogram – nu sunt daunatoare.

Ele ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, la digerarea zaharurilor din lapte (lactoza), la absorbtia nutrientilor si, in general, la pastrarea sanatatii tractului digestiv. Sistemul digestiv gazduieste propriul sau sistem nervos, cel numit enteric, format din circa 100 de milioane de neuroni care functioneaza independent de creier, dar, desigur, schimba informatii cu acesta. In plus, tubul digestiv contine cam 70% din sistemul nostru imunitar si produce circa 95% din serotonina din organism, cunoscuta si sub numele de "hormonul fericirii".

Dar unele bacterii intestinale pot provoca o serie de afectiuni. Si, surprinzator sau nu, iaurtul te ajuta sa scapi de problemele cauzate de acestea. Iata, deci, de ce este bine sa ai mereu in frigider un borcan de iaurt!

Ce este iaurtul?
Iaurtul este fabricat prin adaosul de bacterii in laptele dulce. Bacteriile consuma astfel zaharul din lapte si elimina acid lactic (acelasi acid care se elimina în muschi, in timpul efortului fizic), care da caracterul acru al laptelui. Anumite bacterii din iaurt produc acizi care distrug bacteriile daunatoare, inclusiv germenii care produc boli.

Arthrelix

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu