Produse cosmetice de intalta calitate

Beneficiile busuiocului pentru organism

Bioportal

Beneficiile busuiocului pentru organism!


Busuiocul este folosit de cele mai multe ori drept condiment, insa are si o multime de beneficii pentru organismul nostru. Sa le descoperim!

Ajuta in artrita reumatoida
Uleiul de busuioc se pare ca usureaza simptomele artritei reumatoide, deoarece contine eugenol, o substanta care inhiba activitatea unei enzime ce duce la afectarea articulatiilor si oaselor. In plus, busuiocul are proprietati antiinflamatorii, care ajuta in cazul artritei.

Efect antioxidant
Busuiocul are si proprietati antioxidante, care ne protejeaza organismul de radicalii liberi (sunt raspunzatori de aparitia mai multor boli, printre care si cancerul). Planta aromata contine si flavonoide, care ne apara impotriva radiatiilor.

Bioportal Probleme ale pielii
Uleiul de busuioc se foloseste cu succes in tratarea afectiunilor pielii, precum acneea sau psoriazisul. Daca suferi de acnee, o masca naturala care sa aiba in compozitie si cateva picaturi de ulei de busuioc te poate ajuta.

Efect antibacterian
Spalarea alimentelor cu apa si putin ulei esential de busuioc elimina bacteriile, precum E. coli sau Listeria. Acestea provoaca de cele mai multe ori intoxicatii alimentare. In plus, este bine sa folosesti putin ulei de busuioc si ca dressing pentru salata.

Vitamina K
Busuiocul contine vitamina K, necesara pentru coagularea normala a sangelui si pentru mentinerea oaselor sanatoase. Consuma busuiocul proaspat pentru a beneficia de o cantitate maxima de vitamina K.

Citeste mai departe aici ...

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu