Produse cosmetice de intalta calitate

Cei mai inteligenţi oameni de pe Pământ

Un celebru actor de la Hollywood, un elev american de 12 ani şi o şahistă din Ungaria se regăsesc printre cei mai inteligenti oameni de pe Pământ.

Un IQ cuprins între 120 şi 129 indică un nivel foarte ridicat de inteligenţă. Apropo.ro prezintă oameni care depăşesc cu mult aceste valori, chiar dacă unii dintre ei trăiesc în anonimat şi au profesii obişnuite sau care nu le pun la încercare inteligenţa.

Judith Polgar are 35 de ani şi IQ 170. Este cel mai bun şahistă din istorie, devenind mare maestru la doar 15 ani.

Jacob Barnet este un elev american în vârsta de 12 ani, care are IQ 170. Până la 3 ani nu a vorbit deloc, dar când a început să articuleze primele cuvinte a spus alfabetul corect şi în ordine inversă pe nerăsuflate. Tot la 3 ani, când părinţii l-au dus la planetariu, a răspuns corect la o întrebare despre forţa gravitaţională a planetei Marte faţă de sateliţii săi, uimind audienţa.

James Woods are 64 de ani şi este unul dintre cei mai cunoscuţi actori americani. Deşi a fost elev eminent şi are IQ 180 el a ales această meserie care nu îi solicită prea mult inteligenţa.

Philip Emeagwali (56 de ani, IQ 190) este scriitor nigerian, americanul Christopher Michael Langan (59 de ani, IQ 195) a lucrat ca muncitor în construcţii, îngrijitor de animale şi pompier, iar acum este scriitor, Christopher Hirata (29 de ani, IQ 225) este astrofizician şi profesor universitar, iar la 16 ani lucra deja pentru NASA.

William James Sidis, psihiatru american de origine ucraineană, era cel mai inteligent om cunoscut până acum. A fost admis la Universitatea Harvard la 11 ani şi până la absolvire vorbea fluent 40 de limbi. A fost arestat în 1918 pentru participarea la o revoltă, iar după ce a fost eliberat a avut doar slujbe umile, până în 1944, când a murit.

Vezi AICI cum îţi poţi testa inteligenţa.

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu