Produse cosmetice de intalta calitate

CURA DE CIRESE

cura de cireseCURA DE CIRESE VA DA ENERGIE SI REGLEAZA FUNCTIONAREA FICATULUI

Ciresele au o puternica actiune detoxifianta si depurativa recomandate reumaticilor, persoanelor care sufera de guta sau constipatie, celor cu litiaze renale si biliare. Ciresele au in compozitie peste 70 % - exact la fel ca noi. Restul de 30 % pe care aceste fruncte ni le ofera, ex. Complexul de vitamine B (B1, B2, B6) - foarte necasare pentru furnizarea energiei in organism - precum si magneziul - a carui lipsa face sa ne simtim obositi si deprimati. Continutul mare de apa ne permite sa mancam cat de multe dorim, fara sa ne ingrasam. Daca dorim sa tinem o cura cu aceste fructe e necesara o cantitate mai mare pentru a obtine rezultate. Ex. Consumand cel putin o jumatate - pana la 1 kg de cirese timp de o zi sau doua pe saptamana, fortam eliminarea toxinelor din corp. Acestea ne va face sa ne simtim mai odihniti pe parcursul zilei, iar pielea noastra va deveni mai neteda si mai catifelata.

Dimineata pe stomacul gol se incepe cu o doza minima de 100 grame . Se creste progresiv doza pentru a ajunge spre sfarsitul celei de a treia saptamani la 500 grame. De la doza de 300 de grame se imparte cantitatea in trei parti pana la pranz si nu se mai consuma nici un aliment. In timpul curei nu este recomandat abuzul de grasime animale, zahar rafinat sau alcool. Pranzurile si cinele usoare vor fi binevenite pentru aceasta terapie naturista sa aiba efecte pozitive scontate.

Incepand cu varsta de 40 de ani , unele persoane pot suferi de acidoza sau de alcaloza, raspunzatoare de o imbatranire precoce, prin actiunea sa reechilibranta asupra pH- ului sangvin, cireasa atenueaza aceste tulburari. Sucul de cirese provoaca eliminarea resturilor alimentare si a toxinelor din organism. Reumaticii, cei suferinzi de guta trebuie sa il consume.. Sucul de cirese indeplineste si o misiune de a curata caile urinare si a intestinelor. Dupa cum se stie cozile de cirese au proprietati medicale recomandate in bolile cailor urinare. In afara de calitatile lor antiinflamatorii, ele sunt renumite pentru favorizarea diurezei.

Ceai diuretic si antiinflamator se lasa sa fiarba 30 g, de cozi de cirese, timp de 10 min intr-un litru de apa. Se strecoara. Se beau 3 cesti de ceai pe zi.

Gripa : Se lasa la macerat 50 gr de cozi de cirese intr-un litru de apa, timp de 12 ore. Apoi se fierb 10 min si se lasa sa infuzeze inca 10 min. Se strecoara . Preparatul se bea in 4 reprize pe zi.

Ciresele sunt o sursa buna de melantonina, o substanta care ajuta la imbunatatirea ritmului circadian si a instalarii somnului. Compusii din cirese reduc durerile provocate de artrite si guta reduc riscurile instalarii diabetului si ajuta in tratamentul pierderilor de memorie. Numeroase studii au aratat ca fitonutrientii din cirese protejeaza neuronii din creier impotriva deteriorarii.

Specialistii de la Universitatea din Boston au demonstrat ca putem mentine sanatatea creierului daca adaugam in dieta alimente bogate in antioxidanti iar ciresele sunt campioane la acest capitol.

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu