Fructele de padure ne pregatesc sistemul imunitar pentru sezonul rece, iar din acest motiv, medicii ne recomandă sa le consumam in aceasta perioada.
Efectele terapeutice ale fructelor de padure sunt numeroase, insa ele depind de starea in care sunt consumate. Compoturile, dulceturile de padure nu sunt recomandate, intrucat cea mai mare parte a vitaminelor si enzimelor se distrug prin preparare. De aceea, este bine ca fructele de padure sa fie consumate proaspete sau congelate, simple, fara zahar sau sirop adaugat.
Coacazele negre contin un numar foarte mare de minerale si vitamine, inclusiv vitamina C, ce rezinsta la caldura şi oxidare. In plus, samburii de coacaze contin un ulei care produce substante esentiale in functionarea sistemului imunitar. Coacazele negre, folosite mai ales ca pulbere, revitalizeaza rapid organismul, ajuta la reechilibrarea metabolismului, normalizeaza activitatea nervoasa, maresc acuitatea vizuala, elimina anemia si favoriteaza procesele de crestere si refacere.
Macesele sunt printre cele mai bogate surse naturale de vitamina C. Un studiu realizat de un grup de cercetatori ai Universitatii din Copenhaga, a stabilit ca pudra de macese este de trei ori mai eficienta decat paracetamolul si nu produce niciunul dintre efectele secundare neplacute asociate analgezicelor obisnuite.
Murele au multiple efecte benefice asupra sanatatii organismului care merg de la intarzierea imbatranirii, la prevenirea aparitiei cancerului. Continutul ridicat de tanin al murelor intareste tesuturile si ajuta la tratarea afectiunilor intestinale. Murele sunt si o sursa naturala de acid salicilic, substanta activa regasita în aspirina. Astfel, daca mancati 100 de grame de mure pe zi, la iarna veti tine raceala la distanta.
0 comentarios:
Trimiteți un comentariu