Produse cosmetice de intalta calitate

Piperul si beneficiile lui

Piperul negru sau alb, nu numai ca da gust mancarurilor si e mirodenia cea mai populara de pe planeta, dar studiile arata ca are si o multime de beneficii pentru sanatatea noastra.

1. Ajuta la slabit - Cojitele in care sunt invelite boabele de piper (si care sunt macinate o data cu ele) ajuta la dizolvarea celulelor grase si accelereaza arderile metabolice, asadar, mancarurile piperate sunt o cale buna de a scadea in greutate.

2. Combate raceala si tusea - In medicina naturista Ayurveda piperul e adaugat in tonicurile folosite pentru vindecarea racelilor si tusei, deoarece desfunda nasul si sinusurile.

3. E benefic pentru piele - Cercetatorii londonezi au descoperit ca piperul poate ajuta la vindecarea bolii de piele numite vitiligo, o maladie care depigmenteaza portiuni din piele, facandu-le albe-rozalii. Studiile arata ca piperina, substanta care da gustul iute piperului, poate stimula pielea sa produca pigment. Aplicarea piperinei pe zonele afectate combinata cu terapia cu ultraviolete a dat rezultate mult mai bune decat orice alt tratament pentru vitiligo. In plus, piperina protejeaza pielea de efectele nocive ale expunerii in exces la radiatiile ultraviolete.

4. Ajuta la tratarea astmului si a tusei convulsive.

5. Poate reduce durerile de dinti si ajuta la intretinerea sanatatii danturii.

6. Detoxifiant - Piperul te face sa transpiri si are si efect diuretic, ajutand astfel organismul sa elimine toxinele.

7. Combate raceala si tusea - In medicina naturista Ayurveda piperul e adaugat in tonicurile folosite pentru vindecarea racelilor si tusei, deoarece desfunda nasul si sinusurile.

8. E antibacterian - Proprietatile antibacteriene ale piperului negru ajuta organsimul sa lupte impotriva infectiilor si stopeaza proliferarea bacteriilor din tractul digestiv.

9. E un bun antioxidant - Piperul (ca orice alt antioxidant) poate opri sau repara distrugerile cauzate in organism de radicalii liberi si astfel poate preveni cancerul, bolile cardiovasculare si afectiuni ale ficatului.

Conform medicinei ayurvedice, piperul negru poate ajuta organismul sa se apere eficient de otita si cangrena, e de mare ajutor in cazuri de hernie, raguseala si pentru a trata intepaturile de insecte. In plus, se spune ca alina durerile reumatice.

10. E bun pentru stomac - Piperul creste nivelul secretiei de acid din stomac, ajutand astfel digestia si combatand diareea, constipatia, balonarea si crampele provocate de fermentarea alimentelor nedigerate complet.

RECOMANDARI:
HelloFitness.ro

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu