Produse cosmetice de intalta calitate

Condimentele din bucatraria noastra au efect terapeutic!

O parte din condimentele din bucataria noastra, pe care le folosim pentru a da un plus de savoare mancarurilor, au si o multime de proprietati terapeutice. Au un continut ridicat de antioxidanti, iar efectul este atat de puternic, incat daca le folosim constant, am putea preveni boli grave, chiar formarea unor tumori.

Usturoiul, pătrunjelul şi scorţişoara sunt bune pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, circulatorii, venoase şi arteriale, în timp ce cimbrul, chimenul şi anasonul ţin la distanţă afecţiunile gastrointestinale.

Indiferent de culoare - alb, negru sau roşu - piperul va îmbunătăţeşte digestia, iar coriandrul are efect antireumatic şi antiinflamator. Alte substanţe ce intră în compoziţia coriandrului reduc nivelul de colesterol din sânge şi previn blocarea arterelor şi venelor, contribuind la buna funcţionare a sistemului circulator.

Boabele de muştar conţin minerale precum calciu, magneziu şi potasiu, care va pot regla tensiunea arteriala şi stimula circulaţieia sângelui.

Va puteti stimula pofta de mâncare cu tarhon şi, datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţine, contribuie la tratarea tulburărilor alimentare precum anorexia. În medicina tradiţională, tarhonul este utilizat şi pentru a trata insomnia.

Frunzele proaspete de dafin conţin pe lângă uleiuri volatile şi o mulţime de vitamine şi minerale. Pe lângă faptul că stimulează digestia şi tratează colicile, dafinul revigorează organismul, întărind sistemul imunitar.

Frunzele de busuioc conţin o mulţime de uleiuri esenţiale cu efecte antiinflamatoare şi antibacteriene. Studii recente arată că, daca folositi busuioc la prepararea mâncărurilor,va puteti proteja de bacteriile care produc infecţii digestive.

Citeşte mai multe pe bucataria.realitatea.net

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu